Bulgarian (BG)English (UK)

etar avg 2019Най-дългата улица с вино и подходящи за тази напитка храни, която някога хората в региона на Централна Стара планина са виждали, може да бъде посетена по време на ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти от 6 до 8 септември в музей „Етър”.

Над 20 изби – български и чуждестранни, представят продукцията си на фестивала на виното „Августиада”, която тази година се провежда в музея на открито край Габрово.
Производството на вино е древен занаят, със свое значение в съвременната човешка цивилизация, разпространен по българските земи от векове.

По време на Панаира на занаятите в музей „Етър” посетителите ще имат възможността да дегустират напитки и да посочат коя изба, според техния вкус, е произвела най-висококачествено питие. Разбира се, всеки може да си закупи различни вина – за подарък или за лична консумация.

Към фестивала на виното „Августиада” се присъединяват както малки семейни изби, така и големи производители. Някои от тях имат присъствие на пазари, където виното е не просто напитка, а част от културата на населението – както е в Италия, например.

За „Августиада” е отделено цялото пространство по течението на река Сивек – точно срещу Занаятчийската чаршия в музей „Етър” край Габрово.

 

Organizers

карта