Bulgarian (BG)English (UK)

03 1Малиново вино грабна първата награда

Стотици посетители събра Седмото издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада 2018”, който се проведе в Стара Загора. Любители на винения еликсир от страната и чужбина се наслаждаваха на пивки вина и кулинарни изкушения.

Фестивалът бе открит в събота на специална сцена на Античната улица във форума „Августа Траяна”.

Read more: Августиада стана...

AVGUSTIADA 3 002 images thumb medium300 0Конференция АВГУСТИАДА 2018 ще започне на 12 октомври от 14 часа в зала 33 на Регионален исторически музей. Културно-историческият акцент ще бъде Животът във вилите през римската епоха, по материали от археологическите проучвания на античния вилен комплекс при яз. Чаталка, с представяне на веществена изложба с експонати. От Министерството на туризма ще представят националния проект 12 винено-кулинарни дестинации на България. Щвейцария ще бъде представена като международен акцент на фестивала. Ще бъде презентирано най-доброто училище за сомелиери в Европа ESCOLA ESPAÑOLA DE CATA - Мадрид от изпълнителния му директор Артуро Хуртадо. Ще има и други интересни теми. Входът е свободен. Програмата на конференцията и на цялата АВГУСТИАДА 2018 можете да видите тук.

Read more: Последна информация за...

1юрий илиновНа 13 октомври от 19 часа зрителите в салона на Държавна опера-Стара Загора ще съпреживеят най-вълнуващата музика на композитора Нино Рота от хитовите филми „ Кръстникът“, „8 и половина“, „Война и мир“, „Леопардът“, „Ромео и Жулиета“ и др.

Този красив концерт с филмовата музика на Нино Рота в изпълнение на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора е под диригентството на Юрий Илинов и е включен в програмата на Фестивал на виното и културното наследство „Августиада“ 2018 /12-14 октомври/.

Read more: Концерт филмова музика на...

new logo avg for cci 2018 v12Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2018 ще предложи на старозагорци богата селекция от най-добрите български вина и най-вкусните кулинарни специалитети от Балканите. Събитието ще се състои от 12 до 14 октомври в града на липите. Какъв ще бъде акцентът на фестивала? Какво послание носи конкурса Царица на Августиада? Какво ще видят посетителите в рамките на тези три дни? Къде се намираме в Европа/света по качество, употреба и производство на вино? Отговорите на тези и още въпроси научихме от Олег Стоилов - председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Read more: Вино и гурме на автентична...

Organizers

карта

Partners and sponsors

карта