Bulgarian (BG)English (UK)

1Августиада 2017 награждаване 1Червеното вино  Angel's Share Syrah 2016 на старозагорската винарна Мидалидаре естейт грабна първата награда на Фестивала за вино и културно наследство Августиада, който се проведе в Стара Загора. Според производителите то е насочено към хората, които имат винена култура, консумират редовно и търсят добри вина, но не са склонни да плащат висока цена за това.

Read more: Ангелско вино спечели...

1Царица на Августиада 2017 6Конкурсът за избор на Царица на Августиада 2017 събра ценители на красотата снощи в залата на Държавна опера Стара Загора.  Жури и публика трябваше да определят носителката на короната измежду двадесет красиви старозагорки. Конкурсът се провежда за втора поредна година, а организатори са Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания  „Оинорама Консултинг“, в партньорство с Община Стара Загора.

Read more: Жури и публиката бяха...

1Корона Царица Августиада 2017Короната на ЦАРИЦА НА АВГУСТИАДА 2017 очаква победителката от конкурса, която ще бъде избрана на стилен спектакъл в Държавна опера Стара Загора на 13 октомври от 19 ч. Входът е свободен. С кандидатките за престижното звание можете да се запознаете във Фейсбук тук, където можете да подкрепите Вашата фаворитка и да помогнете тя да стане ЦАРИЦА НА АВГУСТИАДА 2017 на публиката. Трима от гласувалите във Фейсбук ще получат специални награди. Изпращаме Ви снимка на короната.

Read more: Последна информация за...

В рамките на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2017, в Регионален исторически музей Стара Загора ще се организира семинар (жива лаборатория) и щанд за „биоикономиката“.  Българска стопанска камара с партньори от редица европейски страни осъществява проекта BioSTEP (финансиран по програма Хоризонт 2020 на ЕС), чиято цел е да се насърчи публичният диалог относно целите на биоикономиката и необходимите стъпки за преминаване към устойчива икономика и начин на живот.

Read more: Семинар (жива лаборатория)...

1avgustiada 17Предстои провеждането на шестия Фестивал на виното и културното наследство АВГУСТИАДА, който се организира от Търговско-промишлена палата Стара Загора и компания OINORAMA wineconsulting & businesssolutions, в партньорство с Община Стара Загора. Фестивалът ще се проведе от 13 до 15 октомври 2017 г. Той е част от програмата за Празника на града -  5 октомври.

За втора поредна година ще се проведе конкурс за избор на посланик на Фестивала - Царица на Августиада.

Приканваме ви да разпространите информация за конкурса сред млади жени и момичета

Read more: Kонкурс за избор на...

AVGUSTIADA 4Фестивалът на виното и културното наследство АВГУСТИАДА беше представен като един от петте атрактивни винени фестивали в България в престижния сайт за вино и приключения в централна и източна европа WineSofa.eu (Wine & Adventures in CEE): http://www.winesofa.eu/articles/6-cant-miss-bulgarian-wine-festivals

​Този фестивал е ненадминато преживяване. Мястото на провеждане на фестивала е древния римски град Августа Траяна (днес: Стара Загора). Градът предлага множество обекти на културното наследство и забележителности. Сред многото археологически находки от римския период се откроява великолепна мозайка от Дионисиевото шествие, като една от най-уникалните находки. Тридневния фестивал се провежда на уникално място - Регионалния исторически музей на Стара Загора. Изложбената площ, на която се експонират виното и храната се намира вътре в изложбена зала в музея,

Read more: Висока международна оценка...

Organizers

карта

Partners and sponsors

карта