Bulgarian (BG)English (UK)

Червеното вино Гранд Резерва 2009 на винарска изба Тера Тангра грабна златото на Августиада 2015

Наградени 2015На четвъртото издание на Фестивала на виното и културното наследство, което се проведе от 16 до 18 октомври 2015 г. пристигнаха над 300 туристи от 6 държави от Европа и Азия. Повечето от тях са се записали в нарочна винена обиколка, организирана от МИЕЛ и няколко международни туроператори.Българските гости бяха повече от 1200. Забелязаха се и водещи сомелиери, блогъри и винени журналисти да дегустират напитките на изложителите.
Организатори са Търговско промишлената палата в Стара Загора и компания OINORАМА с подкрепата на община Стара Загора

Read more: Червеното вино Гранд...

Изложба на турската художничка Ирем Чамладжъ в ХГ Стара Загора

dreamscapes v15 2На 16 октомври 2015 г. в 16.30 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде открита самостоятелната изложба Съновидения на турската художничка Ирем Чамладжъ.  Изложбата е част от програмата на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2015. Ирем Чамладжъ е родена в Истанбул през 1988 година.

Read more: Изложба на турската...

Успехът на Августиада е в уникалната формула

DSC02481Успехът на фестивала е в уникалната му формула: вино, кулинарно изкуство, представени сред автентични артефакти от 8-хилядолетната история на Стара Загора и гарнирани с различни форми на съвременно изкуство. Августиада е единствения фестивал с такава самобитност, заяви на пресконференция днес Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора и един от организаторите на проявата.

Read more: Успехът на Августиада е в...

Отбрани вина от Августиада-2015 в МОЛ Галерия Стара Загора

avg logo webОт 30 сптември до 17 октомври 2015 г. включително, на атрактивна промо зона в Mall Galleria (до бюро Информация, ниво 1) ще бъде оформена информационно-рекламна зона Августиада 2015, в която, освен плакати и материали за Фестивала на виното и културното наследство, ще бъдат подредени вина на участници в Августиада, с информационна табелка за производителя на виното

Read more: Отбрани вина от...

ORGANAZERS

карта