Bulgarian (BG)English (UK)

Августиада събра в Стара Загора стотици ценители на виното (видео)

avgustiada stara zagora 2013 000Стотици старозагорци и гости на града от страната и чужбина посетиха второто издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада, където дегустираха над 200 вида вина от България, Австрия, Гърция, Турция и Македония. Форумът е организиран от Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата и OINORAMA wine consulting & business solutions.

Read more: Августиада събра в Стара...

Вино розе на Шато Коларово събра най-много от гласовете на посетителите на Фестивала на виното и културното наследство Августиада в Стара Загора и спечели приза Златна Августиада

avgustiada stara zagora 2013 001Вино розе на Шато Коларово събра най-много от гласовете на посетителите на Фестивала на виното и културното наследство Августиада в Стара Загора и спечели приза Златна Августиада. Ценителите на еликсира класираха на второ място червено вино Каризма на винарска изба Драгомир. Трета награда от Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2013 заслужи Вила Любимец за червеното вино InSoLo. Всички изложители получиха грамоти за участието си във второто издание на фестивала. Наградите връчиха председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов, Галина Нифору - управител на OINORAMA wine consulting & business solutions, които са организатори на Августиада и Светла Димитрова - директор на Регионален исторически музей, който беше домакин на форума. Чрез жребий бяха изтеглени имената на участвали в гласуването, които получиха награди и приятни изненади.

Read more: Вино розе на Шато Коларово...

Фестивалът на виното и културното наследство Августиада през 2013 г.

avgustiada stara zagora 2013 004Стотици старозагорци и гости на града от страната и чужбина посетиха второто издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада, който се проведе на античната улица в Регионален исторически музей - Стара Загора. Те имаха възможност да дегустират над 200 вида елитни вина от България, Австрия, Гърция, Турция и Македония.
Форумът е организиран от Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата и OINORAMA wine consulting & business solutions. Страна партньор тази година беше Австрия. Зам.-посланикът Волфганг Кучера и търговският съветник в австрийското посолство в София Михаел Ангерер бяха сред официалните гости.
Нека всички заедно подкрепяме инициативи като Августиада, защото те помагат за развитието на града ни, каза по време на официалното откриване на фестивала зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова.

Read more: Фестивалът на виното и...

ORGANAZERS

карта