Bulgarian (BG)English (UK)

pobediteli avg2019

Преди броени часове завърши oсмото издание на Фестивалът на виното и културното наследство Августиада 2019. Тази година виненият фестивал гостува на 17-я Международен панаир на традиционните занаяти в Етнографски музей на открито “Етъра”. На събитието което премина при очаквано голям интерес от страна на посетителите които бяха повече от 14 000 души от България и чужбина. Представени бяха повече от 20 винарни от страната и чужбина.

Регламента на Фестивала дава правото на посетителите да определят любимото си вино чрез гласуване. Vox Populi, Vox Dei (Глас Народен, Глас, Божи) е мотото на фестивала, а публиката тази година гласува за:

 

 

ЗЛАТНА АВГУСТИАДА 2019 - Кайлъшки мискет 2018 на Varbovka Winery,

native2019

 

СРЕБЪРНА АВГУСТИАДА - Red Cuvee Hotovo 2017 на Libera Estate

hotovo red2019

и

БРОНЗОВА АВГУСТИАДА Череша и Мерло на изба REALITY bio wine!

reality 2019

 

Благодарим на всички участници!

Честито на печелившите, които бяха определени с гласа на публиката! Ще се видим на #Августиада2020!

 

 

etara2019Осмото издание на Фестивалът на виното и културното наследство Августиада 2019 ще гостува на 17-я Международен панаир на традиционните занаяти, който се провежда на 6-8 септември в Етнографски музей на открито “Етъра”. Очакват се повече от 14 000 души от България и чужбина да присъстват на събитието.
Етнографски музей на открито “Етър” празнува 55 –та си годишнина от създаването си; той е под закрилата на ЮНЕСКО, а на самия Панаир са поканени 60 специално избрани майстори на традиционни занаяти от 20 страни и три континента. Сред участниците са майстори от Индия, Судан, Естония, Русия, Косово, Франция, България и др. Негови организатори са Министерството на културата, Община Габрово и Музеят домакин.

Read more: Най-дългата винена алея...

avg etar 2019И тази година Търговско-промишлената палата Стара Загора и Оинорама консултинг имат удоволствието да Ви поканят на Осмото издание на Августиада – Фестивалът на виното и културното наследство, който тази година ще се проведе на нова локация!

АВГУСТИАДА ще гостува на едно изключително събитие – 17 -ти Международен панаир на традиционните занаяти, който ще се проведе на 6-8 септември в Архитектурно – Етнографски Комплекс „Етър“

Read more: Тази година Августиада ще...

etar avg 2019Най-дългата улица с вино и подходящи за тази напитка храни, която някога хората в региона на Централна Стара планина са виждали, може да бъде посетена по време на ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти от 6 до 8 септември в музей „Етър”.

Над 20 изби – български и чуждестранни, представят продукцията си на фестивала на виното „Августиада”, която тази година се провежда в музея на открито край Габрово.
Производството на вино е древен занаят, със свое значение в съвременната човешка цивилизация, разпространен по българските земи от векове.

Read more: Фестивал на виното...

Organizers

карта